Nadziewane pomidorki

Jak zawsze szybko, prosto i pysznie: nadziewane pomidorki.

Składniki:

  • małe pomidorki około 20 sztuk
  • pestki dyni 100 g
  • czosnek 1 nieduży ząbek
  • zioła prowansalskie 1-2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • świeża natka pietruszki

Zaczynamy od przygotowania pomidorków.

pomidorki1

Odcinamy górną część i za pomocą łyżeczki lub noża pozbywamy się płynnego wnętrza. Nie wyrzucamy go, wnętrze zostanie użyte do kremu, którym zostaną wypełnione pomidorki.

pomidorki2

Zabieramy się za przygotowanie kremu z pestek dyni. Mielimy pestki na mąkę. Dodajemy do nich wodniste części pomidorków, sól, pieprz, czosnek i zioła prowansalskie (uwielbiam intensywny smak ziół, dlatego dodaję aż dwie łyżki).

pomidorki3

Wszystkie składniki blendujemy ze sobą aż się ładnie połączą.

pomidorki4

Następnie wypełniamy pomidorki i przyozdabiamy je natką pietruszki . Gotowe 🙂

pomidorki5

pomidorki6

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s