Fioletowo-czerwona surówka

Kolorowo i bardzo lekko, do tego (jak prawie zawsze) szybko: surówka z sosem z awokado 🙂

Składniki:

  • czerwona kapusta około 200 g
  • świeże pomidory 2-3 sztuki
  • czerwona papryka 1 sztuka
  • czerwona cebula ½ średniej wielkości sztuki
  • miękkie awokado 1 sztuka
  • suszone pomidory 4 sztuki
  • świeży koperek
  • ocet jabłkowy 1-2 łyżki
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Czerwono-fioletowasurówka1

Zaczynamy od przygotowania sosu. Awokado blendujemy z suszonymi pomidorami, koperkiem, octem jabłkowym, solą i pieprzem – sos gotowy.

Czerwono-fioletowasurówka2
Następnie kroimy czerwoną kapustę, świeże pomidory, paprykę i cebulę – mieszamy.

Czerwono-fioletowasurówka3

Surówkę możemy podać w sposób „tradycyjny” (warzywa wymieszane z sosem) lub, na przykład na liściach czerwonej kapusty – nakładamy na liście pokrojone i wymieszane warzywa a następnie polewamy je sosem.

Czerwono-fioletowasurówka4

Czerwono-fioletowasurówka5

Czerwono-fioletowasurówka6

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s