Sorbet z kiwi i ananasa

Cudowny, orzeźwiający, lekki i prosty deser: sorbet. Ale sorbet nie w postaci tradycyjnej, inny, bez cukru, składający się jedynie z trzech składników. Zapraszam!

Składniki:

  • ananas 1 średnia sztuka
  • kiwi 7 sztuk
  • banan 1 mała sztuka

sorbet1

Wykonanie jest banalnie proste (jak zawsze 😀 ). Obieramy kiwi i blendujemy je z połową banana na gładką masę.

sorbet2

sorbet3

Drugą połówkę banana blendujemy z ananasem, również do momentu uzyskania gładkiej masy.

sorbet4

sorbet5

Oba naczynia wstawiamy do zamrażarki na około 4 godziny. Aby sorbet nie zamarzł na bryłę lodu, obie masy należy mieszać co około 40 minut.

Po 4 godzinach przekładamy obie masy do salaterek/kubeczków/kieliszków, nie dekorujemy/dekorujemy (ja w tym celu użyłam bratków i kilku mrożonych jagód) i niezwłocznie zabieramy się do jedzenia.

sorbet8

sorbet9

sorbet6

sorbet7

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s