Paprydzianki

Wiosna 😀 Świeży koperek, rzodkiewka i pyszne ogórki gruntowe. Te trzy składniki zainspirowały mnie do stworzenia dania prostego i pysznego. Przed Wami Paprydzianki, czyli nadziane papryki 😀

Składniki:

  • papryka 3 sztuki
  • pestki dyni około 200 g
  • ogórki gruntowe 5 sztuk
  • rzodkiewka 5 sztuk
  • szczypiorek
  • świeży koperek duuuużo 🙂
  • olej lniany 3 łyżki
  • ocet jabłkowy 2 łyżki
  • suszony czosnek niedźwiedzi
  • papryka słodka w proszku
  • gałka muszkatołowa
  • sól himalajska
  • pieprz czarny mielony

 

Mielimy pestki z dyni na mąkę.

Dodajemy olej lniany, ocet jabłkowy, suszony czosnek niedźwiedzi, paprykę słodką, gałkę muszkatołową, sól i pieprz.

paprydzianki1

Następnie całość ugniatamy za pomocą widelca.

paprydzianki2

Dodajemy drobno posiekany szczypiorek, koperek oraz pokrojone na małe kawałki ogórki i rzodkiewkę.

paprydzianki3

Całość mieszamy.

paprydzianki4

Papryki  kroimy na połowy. Pozbywamy się gniazd nasiennych.

paprydzianki5

Tak przygotowane papryki faszerujemy pestkami z warzywami i przyprawami.

Całość posypujemy koperkiem i paprydzianki są gotowe 🙂

paprydzianki7

paprydzianki8

paprydzianki6

Smacznego!

Nowalijki w kuchni

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s