Mrózbany

Za oknem upał a u mnie w kuchni mróz i banany, czyli Mrózbany 🙂

Mrózbany to nie są lody bananowe, chociaż ich bazę tworzą banany, to dodatkiem jest sok z owoców. Tym razem z truskawek.

Mrózbany są pyszne, lekkie, orzeźwiające – idealne na upały. Zapraszam! 😀

Składniki:

  • banany 4 sztuki
  • sok z truskawek 200 ml (czyli około 250 dag truskawek)

Banany wrzucamy do zamrażarki na noc (lub krócej, wszystko zależy od mocy zamrażarki). Banany możemy mrozić obrane i pokrojone lub w skórce, jednak wtedy należy wyjąć je chwilę wcześniej, przed rozpoczęciem przygotowywania Mrózbanów.

Truskawki z szypułkami przerabiamy na sok. Powinniśmy uzyskać około 200 ml soku.

mrózbany1

Następnie obieramy mrożone banany.

mrózbany2

Zalewamy je sokiem z truskawek i blendujemy na gładką masę.

mrózbany3

Gotowe 🙂

mrózbany4

Mrózbany podajemy i jemy od razu po przygotowaniu.

mrózbany5

mrózbany6

Smacznego!

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Mrózbany

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s