Włoska makaronia

Włoska makaronia, czyli makaron z cukinii z dodatkiem orzechów włoskich. Danie jest zaskakujące, cudowne, smakowo niepowtarzalne i szybkie w przygotowaniu. Tego trzeba spróbować 😀 Zapraszam!

Składniki:

  • cukinia 3-4 nieduże sztuki
  • orzechy włoskie 200 g
  • olej lniany około 6 łyżek
  • świeża bazylia garść lub więcej
  • czosnek 1-2 ząbki
  • sok z cytryny 3 łyżki
  • sól himalajska
  • pieprz czarny mielony

 

Przygotowanie jest banalnie proste, wszystkie składniki (oprócz cukinii) blendujemy ze sobą.

wloskamakaronia1

wloskamakaronia2

Z cukinii przygotowujemy makaron (za pomocą obieraka/tarki dekoracyjnej lub innego przyrządu kuchennego).

wloskamakaronia3

wloskamakaronia4

Sos mieszamy z makaronem i gotowe. Jemy od razu po przygotowaniu 🙂

Podałam go w taki sposób:

wloskamakaronia5

wloskamakaronia6

wloskamakaronia7

Smacznego!

Reklamy

5 uwag do wpisu “Włoska makaronia

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s