Po prostu blok czekoladowy. W surowej, szybkiej w wykonaniu i dużo zdrowszej wersji. Zapraszam! 🙂
Składniki:
- daktyle świeże lub wcześniej namoczone 300 g
- orzechy laskowe 170 g
- sezam 100 g
- niesiarkowane rodzynki 150 g
- olej kokosowy 120 g
- kakao 4-5 łyżek
dodatkowo:
- orzechy laskowe 30 g
- niesiarkowane rodzynki 30 g
Wykonanie jest bardzo proste. Wszystkie składniki (oprócz „dodatkowych”) blendujemy ze sobą.
Aby odciążyć blender polecam zacząć blendowanie od oleju kokosowego, kakao i daktyli.
Następnie dodajemy orzechy laskowe, sezam i rodzynki i blendujemy jedynie przez chwilę (chcemy aby w bloku wyczuwalne były kawałki orzechów i rodzynek).
Do zblendowanej masy dodajemy 30 g orzechów laskowych i rodzynek – mieszamy.
Całość przekładamy do blaszki/dowolnego naczynia wyłożonego folią (ułatwi to wyjęcie bloku).
Ciasto wstawiamy na około 3 godziny do zamrażarki (do momentu zastygnięcia). I gotowe 🙂
Smacznego!
uwielbiam Twoje przepisy! kolejny zapisuję do wypróbowania 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuję! 🙂 Czekam na opinię 🙂
PolubieniePolubienie