Lato w pełni, upały trwają – idealna wakacyjna pogoda. A na ochłodę idealny Banszejk, czyli szejk z bananów 😀
Składniki:
- mleko kokosowe 300 ml (gotowe lub zrobione własnoręcznie, na przykład z tego przepisu)
- mrożone banany 6 sztuk
- olej kokosowy 6 łyżek rozpuszczonego oleju
- kakao 1 duża łyżka
Zaczynamy od przygotowania czekolady. Dokładnie mieszamy kakao z olejem kokosowym.
Masę czekoladową wylewamy na talerz wyłożony folią (folia ułatwi kruszenie). Wstawiamy go do lodówki lub zamrażarki, aż czekolada zrobi się krucha (około 10-15 minut).
Przechodzimy do przygotowania głównej części Banszejka.
Wlewamy do blendera mleko kokosowe oraz wrzucamy zamrożone banany.
Blendujemy aż do momentu uzyskania gładkiej masy.
Następnie całość przelewamy do szklanek/kieliszków/kubków, posypujemy pokruszoną czekoladą i gotowe 😀
Jemy niezwłocznie po przygotowaniu.
Smacznego!
Wygląda ekstra! Chyba sobie coś takiego zafunduje 😀
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 😀 Dziś cały dzień się tym zajadam 😀
PolubieniePolubienie
nie ma przepisu na Twoim blogu, który by mi nie smakowal!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Bardzo mi miło, ale na chwilę zamarłam, bo przeczytałam „nie ma przepisu na Twoim blogu, który by mi smakowal!” 😀
PolubieniePolubienie